kurs za dispecera kamiona u americi

Kurs za dispečera kamiona u Americi, privlači veliku pažnju novim kandidatima kako u Srbiji tako i u regionu. Sve je veći broj ljudi koji želi da se oproba u ovoj branši, te je i potražanja za samim obukama na veoma visokom nivou. U nastavku teksta ćemo vas upoznati sa prednostima kursa za dispečere, kao i savetima kako da odaberete onaj pravi.

KURS ZA DISPEČERA- OSNOVNI NIVO

Ukoliko do sada niste imali nikakve dodirne tačke sa kamionskom industrijom u Americi, osnovna obuka je svakako nešto od čega biste trebali da krenete. Na osnovnoj obuci za dispečere, u potpunosti biste trebali da savladate kako teorijski, tako i praktičan deo koji vam je neophodan za obavljanje dispečerskog posla. Kada pričamo o osnovama, podrazumevamo:

 1. Poznavanje Američke geografije 
 2. Vremenske zone
 3. Vrste i karakteristike kamiona/prikolica sa kojima ćete raditi kao budući dispečeri
 4. Vrste vozača
 5. Radno vreme vozača
 6. Praktičan rad sa dokumentacijom (Carrier Packet, Rate Confirmation, BOL/POD)
 7. Praktična vežba komunikacije sa brokerom/vozačem
 8. Dodatne naknade u kamionskoj industriji
 9. Korišćenje load boards (platformi za traženje tura)

Osnovna obuka, služi kao uvod u kamionsku industriju, te polaznici koji je završe imaju dovoljno znanja kako bi bez problema mogli da apliciraju za posao dispečera. Ono što kandidati nemaju nakon završene obuke je iskustvo, koje se naravno, stiče radom u kompanijama. 

KURS ZA DISPEČERA- NAPREDNI NIVO

Napredni kurs, namenjen je polaznicima koji su uspešno završili osnovnu obuku. Na naprednoj obuci kandidati rade praktičan deo primene znanje koji su stekli na osnovnoj obuci. Predviđeno vreme trajanja napredne obuke je mesec dana, tri puta nedeljno po 3 sata rada iz kancelarije u Novom Sadu. Za vreme trajanja napredne obuke, kandidati rade praktičan deo: dispečovanje i komunikacija sa vozačem, rad sa dokumentacijom, komunikacija sa brokerom (track and trace) kao i bukiranje tura.

KURS ZA DISPEČERA- 1 NA 1

Kurs za dispečera 1na1 je idealan za kandidate koji žele da rade sami sa mentorom. Termini se uskladjuju prema vašim obavezama. Prednost ovakvog tipa obuke:

 1. U dogovoru sa mentorom birate svoje termine
 2. Tempo obuke se prilagođava vama
 3. Obuhvaćeni su osnovni i napredni nivo
 4. Mogućnost kako online tako i uživo rada u kancelariji u Novom Sadu

KURS ZA DISPEČERA- VIDEO OBUKA

Video obuke su namenjene kandidatima koji žele samostalno da uče posao dispečera. Prednost video obuka:

 1. Pristupačnost- video obuka omogućava korisnicima da pristupe obuci u bilo koje vreme sa bilo kog mesta, što je posebno korisno za one koji imaju fleksibilno radno vreme
 2. Ponovljivost- korisnici mogu gledati video sadržaj više puta kako bi bolje razumeli gradivo ili vežbali odrđene veštine
 3. Interaktivnost- kandidatima sa video obuke dobijaju 2 sata rada sa mentorom kako bi zajedno mogli da provežbamo praktične delove

PREDNOSTI KURSA ZA DISPEČERA

Ukoliko se odlučite za pohađanje naših kurseva, svakako da postoje određeni benefiti koje ostvarujete kao kandidat:

 1. Najbolji kandidati imaju ZAGARANTOVAN posao u Beogradu, Nišu i Skoplju u firmi Wersirius.
 2. Vidljiv profil na poslovi.dispeceri 
 3. Preporuka firmama u drugim gradovima, bez garancije za posao
 4. Sertifikat o završenom kursu
 5. Mogućnost ponovnog slušanja predavanja u narednim grupama (ukoliko ste neko gradivo propustili ili želite da prođete neke delove opet)
 6. Priprema kandidata za razgovor za posao
 7. Popusti na ostale kurseve koje imamo na platformi
 8. Dispečerski rečnik sa preko 400 termina 

Ukoliko se i dalje dvoumite, da li je posao dispečera za vas, ne propustite priče iskusnih dispečera na našem YouTube kanalu. Ukoliko do sada niste, možete preuzeti i naš BESPLATAN E-Book